reggis-jente_2.jpg


Hvor lang tid tar det å flytte en tann?

 

Alle pasienter er forskjellig og trenger individuell tilpasning. Men som oftest tar det tid å flytte på tenner. Vi snakker om måneder og år. Det er tid og tålmodighet som skal til for å få gode resultater som varer.

Tålmodighet er en sjelden egenskap hos barn. Derfor er det så viktig at vi snakker med dem og forklarer hva vi skal gjøre. Vi må snakke på barnas premisser og sørge for at de forstår at vi må samarbeide for å få et godt resultat. Å gå med reggis kan være ganske kjipt, men det er tross alt verdt det. Med god informasjon får vi også bedre resultater, blant annet fordi barna forstår at de må pusse ekstra godt når de har regulering på tennene.


Kontakt oss gjerne for konsultasjon på tlf: 67 58 80 40


Mer enn et pent smil
Tannregulering handler om mer enn pene smil. Alle vil gjerne at tennene skal stå pent på rekke, men like viktig er det å ha et normalt bitt slik at tyggefunksjonen blir best mulig og tennene ikke får slitasjeskader. Overbitt eller underbitt, skjevt bitt eller dypt bitt og mellomrom er alle eksempler på tilstander vi kan korrigere. Det er mer skånsomt å flytte på tenner og kjeve når ansiktet er i vekst. Det er derfor viktig at barnet ikke henvises for sent til spesialist.