Nattbøyle

 

Hensikt

Nattbøylen brukes for å føre 6 års jekslene bakover. Den holder også igjen litt av overkjevens vekst. Dette kan gi noe  redusert overbitt samt bedre plass til tennene i overkjeven.

 

Apparatur

Nattbøylen stikkes inn i røråpningen du ser på utsidene av de sementerte ringene på 6 års jekslene. Til nattbøylen festes enten en nakkestropp eller en hodehette.

 

Bruk

Bøylen brukes om ettermiddagen og om natten. Bøylen skal ikke brukes ute når du leker eller driver med sport.

 

Ubehag

Når du har fått på ringer og bøyle, føles det hele ganske skarpt og ubehagelig. Dette bedrer seg mye på en uke. Tennene blir litt ømme når du starter med bøylen. Ømheten gir seg i løpet av en uke hvis du er flink til å bruke bøylen hver dag. Mange synes at jekslene er litt vonde om morgenen. Dette gir seg etter kort tid når nattbøylen er tatt av. Vanligvis etter 5-15 minutter.

 

Tannpuss

Husk å pusse godt mellom ringene og tannkjøttet. Dette for å unngå at mat og bakterier blir sittende fast. Bruk fluortannkrem og fluorskyllevann.

 

Husk

Bøyle og nakkestropp/hodehette skal alltid tas med til kontroll hos oss. Ta straks kontakt dersom en ring skulle løsne. Ta med den løse ringen og bøylen. Ta også kontakt hvis du har problemer med å bruke nattbøylen.