reggis-gutter.jpg
 

Reguleringstannlegene på Stabekk ønsker deg velkommen i hyggelige lokaler og god atmosfære. Vi tilbyr det nyeste innen kjeveortopedi for barn, ungdom og voksne. Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon! 

 

Overbitt er den vanligste bittfeilen

Overbitt betyr at overkjevens tannrekke biter for langt frem i forhold til underkjeven. Overbitt kan ha flere årsaker: Utstående tannstilling, misforhold mellom over- og underkjevens posisjon og størrelser, eller kombinasjoner av de nevnte. Behandlingstiden er i mellom 1 ½ - 2 år.

Underbitt og andre bittfeil

Underbitt: Underkjevens tannrekke biter for langt frem i forhold til overkjeven. Dypt bitt: Tennene i overkjeven dekker for mye av fortennene i underkjeven. Åpent bitt: Fortennene møtes ikke når man biter sammen. Kryssbitt og saksebitt: Jekslene oppe og nede står ikke i riktig posisjon i forhold til hverandre.

 

Trangstilling eller plassoverskudd

Trangstilling: Tenne står litt "hulter-til-bulter". I verste fall blir noen liggende igjen i kjevebenet. Plassoverskudd: For store mellomrom mellom tennene. Begge deler kan korrigeres av kosmetiske grunner - trangstilling også for funksjon.

Retensjon er viktig

Tenner som er flyttet på har en tendens til å ville bevege seg tilbake til sin opprinnelige posisjon. Derfor er det viktig med en stabiliseringsperiode etter den aktive behandlingen. Mest brukt er en metallstreng festet på baksiden av fortennene og en enkel plate/gom om natten.