Når er kjeveoperasjon nødvendig?

 
 
 

Kombinasjonen tannregulering og kjeveoperasjon utføres hos pasienter som er ferdig å vokse og når bittfeilen er så stor (overbitt, underbitt, åpent bitt eller skjevt bitt) at det ikke blir et godt resultat ved å behandle bare med tannregulering. Her på Tannbuen har vi behandlet til d.d. 90 pasienter, og det gir oss en unik erfaring å kunne skille mellom pasienter som trenger bare tannregulering eller begge deler, tannregulering og kjeveoperasjon. Allerede i konsultasjonen vil du få vite om ditt behov. Viser det seg at kjevekirurgi må til, vil videre fremgang være å sende en komplett dokumentasjon som består av gipsmodeller av tenner, røntgenbilder, fotos og en behandlingsplan til vårt kirurgiske team som vi har samarbeidet med siden 2004. De innkaller deg til en samtale der du får utførlig informasjon om hva en  operasjonen innebærer. Vi mottar kort etterpå et brev og så kan forbehandlingen med tannregulering starte hos oss. Vår oppgave er å forberede tannbuene i hver kjeve slik at de etter kjeveoperasjonen passer perfekt på hverandre, og dette kan vi!

gro gulbrandsen