Vekstplate

HENSIKT

Dette er en regulering som først og fremst brukes for å redusere overbitt.
I de fleste tilfeller vil det nesten alltid være behov for fastsittende regulering senere.

APPARATET

Apparatet består ev en ”plastikkgom” med en påmontert stålbøyle som stikker ut av munnen. Til denne fester man en hodehette som overfører kraft til overkjeven og hemmer fremveksten av denne. Fortennene oppe tippes også litt inn.

Plastikkgommen er laget slik at underkjeven må føres litt frem for at pasienten skal kunne klare å bite sammen. Dermed påvirkes underkjeven til å vokse litt fremover. Dette er også med på redusere overbittet.

BRUK

Jeg tilpasser reguleringen og instruerer i bruken. Apparatet vil sikkert virke stort og klumpete i starten. Du blir litt øm i tennene, kanskje er det noe som presser eller gnager litt. Du får mye spytt i munnen, og svelgingen er vanskeligere enn før. Derfor skal apparatet bare brukes om ettermiddagen den første uken.

Start med en time, øk til tre timer den første uken. Dersom noe fortsatt gnager eller er ubehagelig, kontakt meg. Hvis apparatet føles ganske bra etter en uke, skal du begynne å bruke det hver natt. Da kan tennene være ganske ømme om morgenen, men dette går over i løpet av 15 minutter.

Kan du klare å bruke reguleringen noe om ettermiddagen også, er dette kjempefint og vil få behandlingen til å ta kortere tid. Puss platikkgommen om morgenen med tannbørste, og skyll i kaldt vann. La gommen ligge i esken når den ikke er i bruk.

HUSK Å TA MED GOMMEN NÅR DU KOMMER TIL KONTROLL

Webpublisering med Siteman CMS