Retensjon

INFORMASJON ETTER BEHANDLING

Du er nå ferdig med den "aktive" behandlingen. Det betyr at reguleringen nå er tatt av. Tennene er fremdeles løse etter behandlingen. De må nå stabiliseres. Dette er en "passiv" fase.

Tenner som er flyttet på, vil i lang tid ha en tendens til å gå tilbake til den opprinnelige stillingen. Hensikten med platen og strengen på baksiden av tennene, er å beholde tannstillingen.

RETENSJONSSTRENG

(strengen på baksiden av tennene)
Jeg anbefaler at strengen på baksiden av tennene sitter på til du er 18 år (helst til visdomstennene har brutt frem). Trangstilling i tannbuene, spesielt i underkjeven, vil skje etterhvert som man blir eldre. Kroppen vår forandrer seg når man blir eldre, dette gjelder også for tennene.

Strengene er festet med lim på baksiden av fortennene i begge kjever. Skulle denne løsne, vennligst ta kontakt med oss. Løsner strengen i overkjeven, vil jeg at du skal øke bruken av platen som du har fått. Bruk platen så mye som mulig inntil du har fått relimt strengen.

Skulle strengen løsne helt, er det fint om du tar vare på den og tar den med for påliming.

BRUK AV RETENSJONSPLATE (Gom)

Platen er nøyaktig støpt etter tennene dine. Det er derfor veldig viktig at den brukes som avtalt. Hvis du ikke bruker den daglig, vil du fort kjenne at den ikke passer.

Generelt skal platen brukes 24 timer i 14 dager. Deretter bare natt. Jeg anbefaler at platen brukes i 2 år. Individuelle forskjeller forekommer, du vil da få beskjed om det. Husk å ta med platen når du kommer til kontroll.

RENGJØRING OG OPPBEVARING AV PLATEN

Platen må rengjøres en til to ganger om dagen (avhenger av bruk). Dette gjøres med tannbørste og tannkrem. Skyll den deretter med kaldt elller lunkent vann. Bruk aldri varmt vann, formen på platen kan da endres. Dersom du etter en tid synes at platen trenger ekstra rengjøring, kan du bruke rensetabletter. Legg platen sammen med en tablett i et glass med lunkent vann. Etter å ha ligget i 15-20 minutter, skal den skylles under springen. Når platen ikke er i bruk, skal den ligge tørt i esken. Oppbevar esken på en fast plass.

Hvis du har hund, må du passe ekstra godt på platen, hunder liker å gnage og tygge på dem.

HVIS PLATEN IKKE PASSER, MISTES ELLER BLIR ØDELAGT

Hvis dette skulle skje, må du så fort som mulig ta kontakt med kontoret slik at det kan lages en ny plate.

KONKLUSJON

For at behandlingsresultatet skal være stabilt, må platen brukes som avtalt. Dette er ditt ansvar. Du må også ta kontakt med meg hvis strengen på baksiden av tennene løsner, eller hvis tenner forandrer seg. Husk å ta med platen.

Webpublisering med Siteman CMS