Ganeplate

Ganeskruen brukes for å utvide overkjevens tannbue, slik at plassen blir bedre.

Ganeskruen brukes vesentlig for å korriger kryssbitt på jekslene og for å bedre plassen til fortennene. I noen tilfeller brukes den i kombinasjon med annet apparatur for å korrigere underbitt.

APPARATUR

Apparatet limes fast til jekslene med et plastlim. Det står vanligvis i munnen i litt under 6 måneder. Den aktive ekspansjonsperioden er 4-6 uker. I denne perioden strammes apparatet annenhver dag. Når den ønskede utvidelsen av overkjeven er oppnådd, stabiliseres bredden, og reguleringen står passiv i ca. 4 måneder før den fjernes.

STRAMMING

Dette gjøres av en voksen hjemme hver dag. Det mest praktiske er å gjøre det om kvelden sammen med tannpussen. Pinnen som brukes til strammingen, settes i det fremste hullet i sylinderen. Denne føres så bakover mot svelget så langt det går. Dette utgjør en bevegelse på 90 grader. Pinnen lirkes så ut av hullet. Man skal nå kunne se et nytt hull i fremkanten av sylinderen.

Etter en tid ser man at det blir et tydelig mellomrom mellom fortennene.

TANNPUSS

Puss tennene selv om morgenen. Kveldspussen kan du også gjøre selv, men la en voksen gå over og ta finpussen. Det er viktig å pusse i overgangen mellom tannkjøtt og plastikk både på utside og innside. Husk å pusse overgangen mellom metall og plastikk. Bruk fluortannkrem og fluorskyllevann.

VIRKNING

Ganeskruen gir raske resultater. Fortennene kan bli noe løse og ømme. I starten er det vanskelig med ren tale. I tillegg kan spising ta litt lengre tid enn vanlig. Etter en uke eller to har de fleste blitt vant med platen.

UHELL

En sjelden gang kan platen løsne, oftest bare på en side.
Ta da kontakt så snart som mulig.

Webpublisering med Siteman CMS