Faststittende regulering

APPARATUR

Det limes små metallklosser på tennene. På de bakerste tennene limes det av og til ringer som går rundt hele tannen. En stålbue festes på klossene. Dette fører til forandring av tannstillingen.

STARTVANSKER

All regulering er vond den første uken, spesielt de første 3-5 dagene. Dette skyldes kraften som påføres tennene. De blir ømme, eller direkte vonde. Det kan være ubehagelig å spise. Spis myk mat. Er det ekstra ille, kan man ta en smertestillende tabletter. Det kan også bli sår inni munnen (i slimhinnen). Dette fordi klosser eller tråder er skarpe. Dette blir bedre når slimhinnen blir herdet. Voks kan klebes over skarpe steder på reguleringen (dette får dere hos meg).

PROBLEMER

Klosser og ringer kan løsne. Ståltråden kan brekke eller stikke ut bakerst i munnen og gi sår. En løs og stikkende trådende kan klippes av med avbitertang. Hvis det er mer enn en uke til neste timeavtale, eller gjør vondt, må dere ta kontakt med meg. Hvis en enkel kloss løsner, kan den festes ved neste timeavtale. Husk å gi meg beskjed. Hvis den irriterer ,kan dere ta kontakt med oss.

FORHÅNDSREGLER

Spis ikke altfor hard mat. Kutt harde ting i småbiter før de spises. Tygg IKKE harde drops. Unngå tyggegummi. Nesten alt kan spises som før, bare du er litt forsiktig. Unngå godteri med sukker, men litt kos i helgene er lov.

TANNPUSS/FLUOR

Husk å pusse tennene nøye med fluortannkrem om kvelden, etterfulgt av fluorskyll. Morgenpussen kan være litt enklere. Området mellom reguleringen og tannkjøttet må ikke glemmes ved tannpuss. Her er det lett at det danner seg et lite belegg. Hvis dette ikke fjernes, kan det danne seg hvite permanente flekker.

Webpublisering med Siteman CMS